Un an de la prabusirea MH17

Va salut din nou de la nava , vacanta asta a trebuit sa o scurtez datorita unei ocazii de nerefuzat. Dupa ce mi- am recuperat cu succes tot bagajul pierdut de AirFrance in China , 21 de zile pe mare, traversat canalul Panama , acum am ajuns in Atlantic pe coasta de Est a Statelor Unite.
      O stire mi-a atras recent atentia. Acum un an pe 17 iulie 2014 avionul Boeing MH 17 al companiei Malaysia Airlines

ce zbura pe linia regulara Amsterdam – Kuala Lampur a fost doborat din aer de o racheta deasupra satului Petropavlovka in Estul Ucrainei. Toti 298  pasageri si echipaj de la bord au fost ucisi in urma impactului. Desi dovezile ce indica ca vinovatii pentru acest incident sunt separatistii ucrainieni de etnie ruseasca sustinuti si inarmati de armata rusa prezenta in regiune sunt coplesitoare si evidente , Rusia neaga cu vehementa incidentul aruncand vina pe noul guvern pro european de la Kiev. La scurt timp dupa incident chiar au iesit la suprafata pe internet pentru scurt timp filmulete in care apar separatistii la fata locului bucurosi si mandri de realizarea lor , bucurie care dispare repede in momentul in care devine aparent ca avionul nu este tinta lor militara ucrainiana , ci un avion civil cu logo-ul Malaysia Airlines recunoscubil pe ramasite. Adica mai pe romaneste cursa MH17 a fost comfundata cu un avion militar si 298 de oameni si-au pierdut viata degeaba din cauza unor rusi idioti cu probleme de identitate nationala inarmati cu un sistem puternic de rachete sol – aer BUK ce numai armata rusa il are in dotare in zona aia.
Acum un an si 2 luni pe 28 mai 2014 eu eram la bordul cursei MH16 dinspre Kuala Lampur catre Amsterdam , nu trebuia sa fiu la bordul ei dar veneam acasa mai devreme decat trebuia , partial tot datorita unui ucrainian rusofon idiot care era chiar de acord cu anexarea peninsulei Crimea la mama Rusie.

image

       Astfel de mentalitati idioate ucid oameni iar oamenii astia nu sunt deloc mai buni decat handicapatii de arabi care trag in avioane prin Afghanistan sau Iraq sau planteaza bombe prin trenuri si metrou , vezi atentatele de la Londra si Madrid.
Cand am vazut la televizor stirea in curs de actualizare cu avionul MH17 doborat in drum spre Malaezia nu am putut sa nu ma gandesc cati marinari erau la bord , fiind o cursa folosita des pentru schimburile de echipaj din porturile Tanjung Pelepas si Port Klang din Malaezia , ca sa numai zic ca as fi putut fi chiar eu acolo.
Astazi nu se mai zboara deasupra Ucrainei , intregul spatiu aerian al tarii este restrictionat zborurilor de tranzit si toate cursele aeriene spre Estul indepartat sunt redirectionate prin Dobrogea sau prin Nord prin Belarus , o masura ce cred ca trebuia luata mult mai din timp.
Vinovatii nu vor fi judecati prea curand datorita blocarii anchetei de catre Rusia.
Condoleante victimelor si sper ca intr-o zi apropiata oamenii responsabili vor plati cu aceeasi moneda pentru toata suferinta cauzata iar colegilor navigatori le urez zboruri sigure si voiaje usoare.

image


Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Share daca iti place / Share if you like

Published by

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.