Cum e sa cauti job in Romania

Daca tot mi-a fost amanat urmatorul voiaj pana prin Octombrie-Noiembrie , am luat in considerare gasirea unui job in Romania asa ca am luat si eu un ziar sa vad ce ar putea gasi un proaspat absolvent de facultate sa se angajeze. In cazul in care nu se gaseste nimic pe domeniul lui , preferabil ceva in cazul meu  ceva care sa nu te lege prea mult de maini. In principiu si in ziar si pe orice site ca ejobs sunt vreo 5 meserii mari si late , din pacate nici una buna sau rentabila:

1. Baiatul care lucreaza in bucatarie bun la toate: prepara , serveste si face si curatenie. Joburi de genul sunt o gramada incepand de la KFC pana la shaormerii si restaurante – salariu 800-1100 Lei maxim.

2. Agent de paza , jobul e simplu: stai degeaba  cate 10 ore pe zi intr-o locatie sau mai multe ,daca nimeresti intr-un mall si nu te bate vantul si ploaia e bine , deobicei noaptea pentru 500-1000 Lei.

3. Meseriasul calificat bun la toate (zugravit , varuit , faiantar , tamplar , montat izolatii chestii deastea) , asta e un job in Romania foarte bine platit dar chiar trebuie sa stii ce faci , adica multa experienta in domeniu, adica daca in timpul liceului nu erai deja pe langa unul mai batran invatand meserie nu prea are rost acum sa te apuci.

4. Agent vanzari: Omul care merge cu cersitul din usa in usa sau la toti cunoscutii , prietenii , sau chiar pe strada incercand sa caute clienti pentru o firma si sa le bage la toti oamenii astia pe gat un anumit produs financiar , naturist , ceva de machiaj , sau orice altceva de la termopane pana la internet , rezultand in vanzari din care iti vei lua comisioane. Jobul asta, in functie de cat de bun esti la prostit si cersit/convins oameni poate fi foarte foarte profitabil. Cunoastem cazuri cu castiguri de mii de euro dar e in functie de cat de mult esti dispus sa renunti la integritatea ta pe care o pierzi sigur incetul cu incetul cand te duci la cel mai bun prieten si incerci sa-l prostesti sa cumpere un produs supraevaluat din care tu iti vei lua comision.

5. Sofer taxi – de cand s-a inventat automobilul se pare ca oriunde in lume e un job oricand valabil , doar carnet sa ai. Jobul asta e constant valabil pentru ca patronilor de firme le este greu sa tina angajati dispusi sa stea 10-12 ore intr-o masina , masina in care ei baga gaz din castigurile proprii , castiguri din care sunt impartitite jumi-juma cu angajatul. Banii in jobul asta sunt direct proportionali cu bulanul , daca ai bulan prinzi comenzi de 5 milioane , mai ales daca e si vreun eveniment in oras , din care iti vin tie vreo 2 milioane pe seara respectiva sau poti sa numeri bancnotele din buzunar , si te rogi ca urmatorul om care vine spre tine sa se urce in masina la tine.

*trebuie o mentionare speciala (numai pentru fete) : videochat – analog cu taxi driver – oriunde in lume daca ai un aspect fizic placut cat de cat te  vei putea angaja sa stai 8 ore in fata unei camere web imbracata in tinute sumare discutand cu toti maniacii perversi , dispusi sa plateasca la minut sume enorme din care jumate iti revin tie. Job foarte profitabil daca stii engleza si  sa mentii interesul in comversatie , adica profitabill=mii de euro pe luna….mda.

*mai sunt si alea 2-3 joburi de inginer , sau web-ceva ,era unu chiar de inspector naval unde daca esti foarte bun si ai experienta castigi bine dar alea sunt mult prea rare si exigente si deobicei cer pile serioase.

so…deci cu asa joburi cred ca mai bine stau acasa si trag de banii economisiti pana in noiembrie decat sa-mi rup spatele pe 1000 de lei , desi aia cu KFC-ul s-ar putea sa merite la cat bagi in tine pe acolo ce salarii or avea oare . Daca va cautati de munca , ce sa zic succes in gasirea unui job in Romania.

Vedeti de asemenea si pagina de Fb GarciaCalavera.ro  , care daca va place ii puteti da un like.

Vezi si alte articole din Romania: De ce Romanii inca plang dupa comunism dupa 29 de ani? , La revedere Romania – primele 48 de zile in Franta ,  Poze unice cu ce a fost Constanta in 1991 ,  Macel spatiu verde Constanta,  Dupa sase ani pe mare ,  Cursuri IMO 2016 sau jefuirea navigatorilor Vizita medicala obligatorie – o surpriza placuta ,  Legea fumatului in Romania – greseala majora , Propaganda ridicola a Constantei , RATC Constanta- o mare rusine a orasului , Cu masina la service ,  ANR – SSO Endorsement ;  Trenuletul din parcul Tabacarie , Abuzul Vodafone ,  Mafia Navigatorilor ;Brevet ofiter punte 2011- cat a ajuns toata afacerea;  Legi locale , Taxi Constanta , Birocratia 2 , Black Friday , Policlinica 2 , ANR Bucuresti Bancile in RO , Let’s do it Romania -But why? , Rovinieta in oras Inmatriculare auto , Aviz psihologic , Proiecte abandonate dupa ’89 de incompetenti   , Sea service cadet , Joburile in RO , TVA-ul


Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Share daca iti place / Share if you like

Published by

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.