First stop – Bucharest

Am reusit in sfarsit sa ajung si eu acasa , terminat cel mai greu voiaj de pana acum , un voiaj marcat de scandaluri , marlanii  , multe inspectii si audituri , incendiu , negri clandestini , unde s-a lucrat intr-o atmosfera constant tensionata in care superiorii au abuzat de puterea si de rangul lor pentru a-si acoperi propiul spate si interes , deseori costul fiind platit de restul echipajului , iar munca grea evaluata de superiori conform criteriilor personale la sfarsitul voiajului.  Nici cu plimbatul prin locuri exotice numai pot sa ma laud  voiajul asta , am nimerit o ruta in care ne-am imvartit numai prin Golful Guinei (Nigeria , Benin , Coasta de Fildes , Togo) , cu un singur port la civilizatie in Spania , unde era cap de linie si era imposibil de iesit la oras din cauza inspectiilor , schimburi de echipaj , provizii si spare parts. Sper din tot sufletul sa numai prind asa ceva , m-am intors slab (undeva la 67 de kg) , cu fire albe in cap ,  si parca  as sta numai in pat cateva zile , si se pare ca si acasa am pierdut destule  pe plan personal ….

Dar macar s-a terminat pentru acum , am avut totusi placerea de a petrece la sosire 2 zile in Bucuresti alaturi de rude , fosti colegi si prieteni vechi care m-au sprijinit ( la propiu uneori 🙂 ) si mai m-au  facut sa uit de belelele recente. Am vazut cafeneua Plot Shop unde isi face veacu sormea cu al ei tovaras de treaba  , am prins si Noaptea Muzeelor deschise la Bucuresti , am vizitat Antippa , unde din fericire nu a trebuit sa stam la coada de 2 kilometri care se intindea dupa 2 colturi 🙂 , iar tot orasul eram plin ochi , de lume si turisti care se plimbau pe strazi intre muzee creand o atmosfera frumoasa rau.  Ziua prin Bucuresti am experimentat si un tur interesant cu autobuzul supraetajat de la City tour si norocul a facut sa ma intorc la Constanta tot cu prieteni vechi care tocmai se intorceau din concediu.

La Constanta nu s-a schimbat mare lucru , vad ca mallul Corall de vizavi progreseaza frumos iar intersectia a fost transformata intr-un sens giratoriu marisor. Acum ca vine si vara sper sa se schimbe si atmosfera de oras trist tipica extrasezonului din oras , si abia astept sa vad Vama Veche , sa ma urc in masina si sa numai ma opresc decat dupa 500 de km cand vad muntele, sa regust shaorma adevarata , sa beau o bere la barul preferat din cartier si multe multe altele. Dar e timp destul de acum. O sa postez in curand si putinele poze facute prin Africa.

Vezi alte calatorii / other trips : Brasov 02.2014 , Istanbul 01.2014 , Cluj Napoca 08.2013 , Sibiu 07.2013San Pedro , Bucharest 2013 , Varna 2012 , Los Angeles 2012 , Budapest & Viena , Salerno , Cluj Napoca 2012 , Firenze , Brasov 02.2012 , Amsterdam , Antofagasta , Valencia , Lima , Bremen , Istanbul 2009 , Valletta , San Juan , Barcelona , Singapore 2010 , Los Angeles 2010 , Transilvania road trip , La Spezia , Bosphor by ship , Sydney , Melborune , AucklandSan FranciscoTauranga

Alternative tourism: Georgia , Burning gate of Turkmenistan , North Korea , Chernobyl   , Nouadhibou graveyard

In cealalta jumatate / How the other half lives : Guayaquil  , Lagos

Bucharest city tour

rsz_1p1040756

rsz_p1040749  rsz_p1040778

rsz_p1040819

Inside Antippa Museum

rsz_p1040852

Intrarea la Antippa

rsz_p1040856

Constanta se schimba incet

P1030577 [800x600]


Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Share daca iti place / Share if you like

Published by

0 Replies to “First stop – Bucharest

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.