cum e cu joburile din romania

Daca tot mi-a fost amanat urmatorul voiaj pana prin octombrie-noiembrie , am luat si eu un ziar sa vad ce ar putea gasi un proaspat absolvent de facultate sa se angajeze, asa in cazul in care nu gaseste nimic pe domeniul lui , deci preferabil ceva in cazul meu  easy to get in , easy to get out. In principiu si in ziar si pe orice site ca ejobs sunt vreo 5 meserii mari si late , niciuna buna sau plauzibila din pacate.

1. Baiatul care lucreaza in bucatarie bun la toate , prepara , serveste si face si curatenie , deastea sunt o gramada incepand de la KFC pana la schwaormarii si restaurante – salariu 5-8 milioane max.

2.agent de paza , jobul e simplu stai degeaba  cate 10 ore pe zi intr-o locatie sau mai multe ,daca nimeresti intr-un mall si nu te bate vantul si ploaia e bine , deobicei noaptea pentru 5-8 milioane.

3. Meseriasul calificat bun la toate (zugravit , varuit , faiantar , tamplar , montat izolatii chestii deastea) , asta e un job bine sau foarte bine platit dar chiar trebuie sa stii ce faci aka multa experienta in domeniu , adica daca in timpul liceului nu erai deja pe langa unu mai batran imvatand meserie nu prea are rost acum sa te apuci.

4. Omul care merge cu cersitul din usa in usa sau la toti cunoscutii , prietenii , sau chiar pe strada incercand sa caute clienti pentru o firma si sa le bage la toti oamenii astia pe gat un anumit produs financiar , naturist , ceva de machiaj , sau orice altceva de la termopane pana la internet ,vanzari din care iti vei lua comisioane. Jobul asta in functie de cat de bun esti la prostit si cersit/comvins oameni poate fi foarte foarte profitabil , cunoastem cazuri cu castiguri de mii de euro dar e in functie de cat de mult esti dispus sa renunti la integritatea ta pe care o pierzi sigur incetul cu incetul cand te duci la cel mai bun prieten si incerci sa-l prostesti sa cumpere un produs supraevoluat din care tu iti vei lua comision.

5. sofer taxi – de cand s-a imventat automobilul se pare ca oriunde in lume e un job oricand valabil , doar carnet sa ai. Jobul asta e constant valabil pentru ca patronilor de firme le este greu sa tina angajati dispusi sa stea 10-12 ore intr-o masina , masina in care ei baga gaz din castigurile propii , castiguri din care sunt impartitite jumi-juma cu angajatul. Banii in jobul asta sunt direct proportionali cu bulanul , daca ai bulan prinzi comenzi de 5 milioane , mai ales daca e si vreun eveniment in oras , din care iti vin tie vreo 2 milioane pe seara respectiva sau poti sa numeri bancnotele din buzunar , si te rogi ca urmatorul om care vine spre tine sa se urce in masina la tine.

*trebuie o mentionare speciala (numai pentru fete) : videochat – analog cu taxi driver – oriunde in lume daca ai un aspect fizic placut cat de cat te  vei putea angaja sa stai 8 ore in fata unei camere web imbracata in tinute sumare discutand cu toti maniacii perversi , dispusi sa plateasca la minut sume enorme din care jumate iti revin tie. Job foarte profitabil daca stii engleza si  sa mentii interesul in comversatie , adica profitabill=mii de euro pe luna….mda.

*mai sunt si alea 2-3 joburi de inginer , sau web-ceva ,era unu chiar de inspector naval unde daca esti foarte bun si ai experienta castigi bine dar alea sunt mult prea rare si exigente.

so…deci cu asa joburi cred ca mai bine stau acasa si trag de banii economisiti pana in noiembrie decat sa-mi rup spatele pe 6 milioane , desi aia cu KFC-ul sar putea sa merite la cat bagi in tine pe acolo ce salarii or avea oare . Daca va cautati de munca …plm succes 🙂

vezi si alte articole din Romania:  Legea fumatului in Romania , Propaganda ridicola a Constantei , RATC Constanta- o mare rusine a orasului , Cu masina la serviceANR – SSO EndorsementTrenuletul din parcul Tabacarie , Abuzul VodafoneMafia Navigatorilor ; Brevet ofiter punte 2011- cat a ajuns toata afacerea ; Legi locale , Taxi Constanta , Birocratia 2 , Black Friday , Policlinica 2 , ANR Bucuresti , Bancile in RO , Let’s do it Romania -But why? , Rovinieta in oras , Inmatriculare auto , Aviz psihologic , Proiecte abandonate dupa 89  , Sea service cadet , Joburile in RO , TVA-ul


Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter

Share daca iti place / Share if you like

Leave a Reply